Bahan-bahan:
250 gm
tepung gandum
3 biji
telur
500 ml
santan
1/2
sudu teh garam
1 sudu
teh pandan emulco
1 sudu
teh pewarna hijau
Durian
Filling
1 cawan
Non dairy Whipping Cream
Isi
durian secukupnya
Pukul
Whipping Cream dalam mixer hingga kental
Pisahkan
isi durian dari bijinya. Lumatkan sedikit
Bentangkan
1 keping crepe
Letakkan Whipping Cream di tengahnya
Letakkan isi durian
Tutupkan semula dengan Whipping Cream
Lipatlah crepe
Kemudian simpan dalam peti ais sebentar
Enak di hidangkan dingin
Letakkan Whipping Cream di tengahnya
Letakkan isi durian
Tutupkan semula dengan Whipping Cream
Lipatlah crepe
Kemudian simpan dalam peti ais sebentar
Enak di hidangkan dingin
Cara Membuatnya:
Satukan
semua bahan di atas di dalam bekas
Kacau
rata
Masukkan
dalam blender dan kisar
Kemudian
tapis
Sediakan
kuali leper untuk membuat crepe yang tidak melekat
Panaskan
hingga kuali benar-benar panas
Oleskan
sedikit minyak pada kuali
Kemudian
kecilkan api
Tuangkan
satu senduk kecil ke dalam kuali dan masaklah adunan tadi hingga menjadi crepe
Adunan
tak perlu di balikkan
Bila
permukaan atasnya dah kering terus angkat
Buat
sehingga habis
Biarkan
sejuk
No comments:
Post a Comment